SilentRoads Symposium, 12 april 2018

Akoestiek: met uitsterven bedreigd?

Stille wegdekken in een evoluerende wereld

Welke plek heeft het thema ‘geluid’ binnen het huidige politieke tumult rondom andere milieuthema’s? Klimaat en circulaire economie vragen, terecht, de aandacht van de asfaltmarkt. Bij asfaltontwikkeling wordt sterk ingezet op hergebruik van materialen en het besparen van energie tijdens de aanleg. Asfalt met een lage rolweerstand draagt bij aan CO2-reductie.

Blijft geluid als thema daarbij wel hoog genoeg op de agenda staan? Bij ons wel! Juist in verbinding met andere  thema’s, onderzoekt SilentRoads 2018 hoe het staat met de akoestische kwaliteit van diverse actuele ontwikkelingen. En dat blijft nodig, want de hinder vanwege wegverkeersgeluid is in de afgelopen decennia niet afgenomen.

Om een voorbeeld te noemen: een groot aantal bruggen is de komende jaren aan vervanging toe. Dit is dus hét moment om na te denken over een duurzaam stille oplossing. Bruggen vormen immers sinds jaar en dag een bekende bron van geluidhinder. Een ander voorbeeld: hoe stil zijn gerecyclede wegdekken eigenlijk? En wat is het verband tussen rolweerstand en geluid van wegdekken? Met levensduur verlengend onderhoud worden wegdekken geconserveerd om het asfalt zo lang mogelijk te behouden. Maar wat betekent dat voor de duurzaamheid van de geluidreductie? En wat kan de actuele beweging rondom soundscaping betekenen in de bestrijding van geluidhinder vanwege wegverkeer?

Wanneer: 12 april 2018, vanaf circa 12:30 uur

Waar: Het pandaverblijf van Ouwehands Dierenpark, Rhenen

Voor wie: diegenen die professioneel te maken hebben met stille wegdekken, zoals milieudeskundigen, wegbeheerders, beleidsmakers, wegenbouwers en onderzoekers

Kosten: € 75,- (inclusief lunch en borrel)

Nadere informatie over het programma volgt, maar u kunt nu alvast de datum in uw agenda reserveren. De aanmelding is geopend via het onderstaande formulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatie via symposium@silentroads.nl.

 

Aanmelden voor SilentRoads 2018

Vul onderstaand formulier in. Wij bevestigen uw aanvraag per e-mail. De velden met een * zijn verplicht.